Yönetim Bilişim Sistemleri Tezli Yüksek Lisans

Yönetim Bilişim Sistemleri disiplini günümüzde bilişim sistemlerinin iş ve işletme alanındaki problemleri çözme için etkin kullanılma yöntemlerini inceleyen disiplinlerarası bir akademik alandır.

Yönetim Bilişim Sistemleri (YBS), bir yüksek lisans programı olarak, öğrencilere işletmelerin bilişim sistemlerini yönetme ve kullanma becerilerini kazandırmayı amaçlar. Program, öğrencilere işletmelerin bilişim sistemlerini kurma, yönetme ve optimizasyon yöntemlerini öğretir.

Bilgisayar yetkinlikleri ve yönetim derslerine ilgi duyan insanlar için idealdir. Girişimci ruhların gelişmesine katkı sağlar. Bilgisayar mühendisliği ve işletme derslerinin ortaklığından oluşmuş olması T şeklinde hem sosyal hem sayısal bir öğrenci olmanıza olanak sağlar.

Bildiğiniz üzere dünyadaki gelişmiş ülkelerde endüstri yerini bilgi akışına bırakmaya başlamıştır. Bu durumda bilgi teknolojileri hızla gelişmeye doğru gitmektedir. Yönetim Bilişim Sistemleri zamanla sektörde duyulmaya ve önü açık bölümler arasına girmeye başlamıştır.

Siber Güvenlik Uzmanı, Satış-Pazarlama Bölümü Uzmanı/Yöneticisi, İnsan Kaynakları Uzmanı/Yöneticisi, Akademisyen vb. çeşitli unvanlar da görev yaparlar.
Bartın Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Tezli Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri için tıklayınız.